Ga terug
Afdrukken

tagiatella Carbonara

Een heerlijke klassieke Carbonara
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4

Equipment

  • Pastmachine
  • Pastadroogrek

Ingrediënten

Pastadeeg

  • 400 gr dürumbloem
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout

Saus

  • 150 gr Parmazaanse kaas
  • 4 eieren
  • 150 gr Pancetta
  • 2 teentjes knoflook
  • peper

Instructies

Pastadeeg

  • Maak een kuiltjein de gezeefde bloem, meng de overige ingrediënten erdoor.
  • Kneed het deegzolang tot de eieren volledig door de bloem zijn opgenomen en het deeg soepelaanvoelt, laat vervolgens 1/2 uur rusten in de koeling.
  • Zet depastamachine in de hoogste stand en haal het deeg twee keer door elke stand,totdat de juiste dikte is bereikt. Stand drie is hier aangeraden, hiermeekrijgt u een mooie en dunne pasta die niet te snel zal breken.
  • Snij de mie vervolgens met de tagliatellesnijder vande pastamachine. Droog de mie vervolgens op het droogrek voor ongeveer 15minuten.

Saus

  • Snijde pancetta in kleine blokjes, doe deze vervolgens in een pan zonder olie opmiddelhoog vuur.
  • Mengin de tussentijd 4 eieren, peper en Parmezaanse kaas.
  • Snijvervolgens 2 teentjes knoflook in kleine blokjes en voeg deze toe aan jepancetta.
  • Kooktegelijkertijd in zout water uw tagliatelle in 2/3 minuten gaar.
  • Nadatde pancetta opgebakken is doet u de pasta direct vanuit het water in de pan metpancetta. Zet het vuur onder de pancetta pan vervolgens uit!
  • Schepwat extra water (5 eetlepels) van het kookwater in de pan.
  • Voegvervolgens het eerder gemaakte eimengsel bij de pasta en pancetta. Belangrijkom te blijven roeren, terwijl het vuur uit staat.
  • Wanneer u roert zult u een mooie glanzende saus zienontstaan.

Garnering

  • Gebruik als garnering wat extra Parmezaanse kaas.