Ga terug
Afdrukken

Ravioli bolognese

Een heerlijke authentieke italiaanse Ravioli
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • Pastamachine
  • Ravioliplaat

Ingrediënten

Deeg

  • 400 gr dürumbloem
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout

Vulling

  • 400 gr half-om-half gehakt
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 2 selderiestelen
  • 2 wortels
  • zout en peper
  • 100 ml rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 100 gr parmazaanse kaas

Saus

  • 2 el olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 rode peper
  • flinke hand basilicum
  • 1 blik gepelde tomaten
  • zout en peper

Instructies

Vulling

  • Snij de uien, knoflook, selderie en wortels fijn.  
  • Verwarmeen pan met olijfolie en bak vervolgens het gehakt rul.
  • Voegvervolgens de gesneden groente toe aan de pan. Voeg zout en peper naar smaaktoe.
  • Laatdit 10 minuten garen, voeg vervolgens de rode wijn toe. Laat de wijn volledigverdampen (de alcohol verdampt, dus ook geschikt voor kinderen). Mocht u dit toch niet willen gebruiken kan rode druivensap ook gebruikt worden.
  • Voegde blikken gepelde tomaten toe. Plet de tomaten. Laat het geheel ongeveer eenuur pruttelen op laag vuur.
  • Vervolgens een aantal uur laten afkoelen in de koelkast. Voegna dit proces de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Saus

  • Snijde knoflooktenen en halve peper in kleine stukjes en voeg de basilicum en hetblik gepelde tomaten toe.
  • Voegzout en peper naar smaak toe. Breek de tomaten met een lepel en laat het geheel10 minuten sudderen.

Deeg

  • Maak een kuiltje in de gezeefde bloem, meng de overige ingrediënten door elkaar.
  • Kneedhet deeg zolang tot de eitjes volledig door de bloem zijn opgenomen en het deegsoepel aanvoelt, laat een ½ uurtje rusten in de koeling.
  • Zetde pastamachine in de hoogste stand en haal het deeg twee keer door elke stand,totdat de juiste dikte is bereikt. Stand drie van de machine is hieraangeraden, hiermee krijgt u een mooie dunne pasta die niet te snel zal breken.

Ravioli

  • Leghet deeg op een gebloemde ravioliplaat.
  • Leg vervolgens een laag pastadeeg op de plaat. Duw de pasta in de gaten van deravioliplaat.
  • Schep met een lepel een beetje vulling in het zojuist gemaakt gat. Plaats hiervervolgens nog een laag pastadeeg over.
  • Gahier voorzichtig met de kleine deegroller een aantal keer overheen.
  • Draai vervolgens de ravioliplaat om. Snij de vierkanten vervolgens met de gekartelde pastasnijderuit elkaar.
  • Besprenkel met een beetje bloem en laat voor 15minuten drogen.

Afwerking

  • Kook de ravioli in 4/5 minuten gaar.
  • Laat vervolgens even uitlekken en serveer met de saus eroverheen.
  • Garneer met basilicum en Parmezaanse kaas.

Smakelijk!