Ga terug
Afdrukken

Javaanse bami

Dit heerlijke traditionele recept zal u het echte Azie laten proeven in een handomdraai

Equipment

  • Pastamachine
  • Droogrek

Ingrediënten

MieDeeg

  • 400 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 zout
  • druppeltjes sesamolie

Bami

  • 2 el trassi (gefermenteerde garnalen)
  • 6 el zonnebloemolie
  • 400 gr kippenvlees
  • 1 prei
  • 100 gr rauwe kool
  • 100 gr peultjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ketjap manis
  • 1 el bieslook, fijn
  • 3 el selderie, fijn

Instructies

Miedeeg

  • Roer de eieren los in 135cc water
  • maakeen kuiltje in de gezeefde bloem, meng de overige ingrediënten door elkaar.
  • Kneed het deeg zolang tot de eitjes volledig door de bloem zijn opgenomen enhet deeg soepel aanvoelt, laat een ½ uurtje rusten in de koeling.
  • Zetde pastamachine in de hoogste stand en haal het deeg twee keer door elke stand,totdat de juiste dikte is bereikt. Stand drie van de machine is hieraangeraden, hiermee krijgt u een mooie dunne pasta die niet te snel zal breken.
  • Snijde mie vervolgens met de tagliatellesnijder van de pastamachine. Droog de mievervolgens op het droogrek voor ongeveer 15 minuten.

Bami

  • Snij de prei, uien, knoflook, rauwe kool in kleine stukken.Maak de peultjes schoon en snij deze schuin in stukjes. Snij ook de kip inblokjes.
  • Kook de mie in 2/3 minuten gaar.
  • Verhiteen pan met zonnebloemolie, bak hierin de kip met de trassi goudbruin.
  • Voeg vervolgens de prei, knoflook en ui toe.
  • Wanneer de ui glazig is kunnen de kool, peultjes en taugé aangebakken worden (Bak deze twee minuten, deze moeten knapperig blijven).
  • Voeg vervolgens de reeds gekookte mie toe en blijf het mengsel omscheppen tot dezegoed warm is.
  • Meng als laatste zout, peper, de bieslook, ketjap (naar smaak) en de selderie door hetgerecht.

Smakelijk!