Ga terug
Afdrukken

Cannelloni

Deze pasta is niet alleen lekker, maar ook super gezond met de hoeveelheid groente die erin verwerkt zit. Een echte aanrader
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Pastamachine
  • Ovenschaal
  • Stamper
  • Een voorverwarmde oven op 180 graden (hete lucht)
  • Pastadroogrek

Ingrediënten

Vulling

  • 150 gr diepvrieserwten
  • 100 gr spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr half-om-half/kippengehakt
  • 1 boullionblokje
  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 250 gr ricotta
  • rasp 1/2de citroen
  • 1 el gehakte munt
  • peper & zout
  • boter/olijfolie

Saus

  • 1 sjalot
  • 8 dl tomatenblokjes
  • oregano
  • 1 bouillionblokje
  • 2 courgettes
  • 100 gr mozarella of andere gemalen kaas

Deeg

  • 400 gr dürumbloem
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)

Deeg

  • Maak een kuiltje in de gezeefde bloem, meng de overige ingrediënten erdoor.
  • Kneed het deeg zolang tot de eieren volledig door de bloem zijn opgenomen en het deeg soepel aanvoelt, laat vervolgens 1/2 uur rusten in de koeling.
  • Zet de pastamachine in de hoogste stand en haal het deeg twee keer door elke stand, totdat de juiste dikte is bereikt. Stand drie is hier aangeraden, hiermee krijgt u een mooie en dunne pasta die niet te snel zal breken
  • Snij de pasta vervolgens in rechthoeken en laat deze voor -+ 15 minuten drogen

Saus

  • Snipper het sjalotje en fruit deze in een beetje olijfolie of boter, voeg de tomatenblokjes en kruiden toe, laat op laag vuur (zonder deksel).
  • Voeg naar smaak peper en zout toe en 15 minuten sudderen. 
  • Giet de Saus vervolgens in de ovenschaal.

Vulling

  • Versnipper de Sjalot en knoflookteen, bak deze vervolgens samen met het gehakt gedurende enkele minuten.
  • Snij de spinazie en voeg deze samen met de erwten toe aan het gehakt, prak het mengsel in de pan fijn met de stamper.
  • Kruid deze hierna goed met oregano, peper en zout.
  • Bak het mengsel nog 10 minuten, zodat het grootste gedeelte van het vocht verdampt is.
  • Klopt de ricotta, citroenrasp, munt en eieren los en meng dit onder de bijna afgekoelde groenten.

Verwerking

  • Schep een lepel vulling op het deeg, rol deze vervolgens op en duw ze rechtopstaand in de met saus gevulde ovenschaal.
  • Herhaal dit voor alle vellen. Strooi vervolgens kruimelgewijs de mozzarella over de ovenschaal. 
  • Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor +-30 minuten, tot de kaas mooi lichtbruin kleurt.

Afwerking

  • Serveer 3 pastarolletjes met saus op een bord.
  • Werk vervolgens af met een beetje verse basilicum